6 motive sa incluzi atelierele yoga pe lista beneficiilor pentru angajati

Atunci cand esti antreprenor, tot ce iti doresti este ca afacerea ta sa functioneze, sa creasca, sa aduca profit. Iar pentru asta stii ca ai nevoie de angajati productivi, competenti si multumiti, angajati ale caror nevoi sa fie satisfacute intr-o cat mai mare masura.

Retentia angajatilor moderni implica o serie de eforturi din partea angajatorilor, de la alegerea unor spatii adecvate si usor accesibile pentru birouri, la oferirea unor facilitati si beneficii precum cardurile de reduceri sau abonamentele pentru sanatate.
Team buildingurile si participarea la cursuri si workshopuri castiga, la randul lor, tot mai mult teritoriu in acest sens. Pe langa cursurile care ii ajuta pe angajati sa se dezvolte profesional si sa castige noi aptitudini, workshopurile si atelierele in care acestia se relaxeaza si se destind prin diferite activitati sunt mai mult decat benefice si bine primite.

O astfel de experienta ofera si Corporate Wellbeing prin atelierele yoga pe care le organizeaza pentru companii. Iata doar cateva dintre motivele care te vor convinge ca sunt o alegere buna pentru tine si pentru angajatii tai:

1. Reduc starile de oboseala si stimuleaza vitalitatea

Conform unui studiu realizat de UCLA, o ora de stat iti poate reduce viata cu 22 de minute si reprezinta un pericol mai mare pentru sanatate decat obiceiuri precum fumatul. Pe langa efectele fizice, munca de birou creste si nivelul de stres.
De aceea, inclusiv prin normele de protectie a muncii li se sugereaza angajatilor sa ia pauze cel putin o data pe ora si sa faca miscare. Daca le oferi angajatilor ocazia de a invata cateva miscari de yoga, cu ajutorul unor profesionisti, le poti imbunatati considerabil viata la birou, prin insusirea unor obiceiuri sanatoase, menite sa reduca oboseala si stresul.

2. Reduc durerile fizice

Productivitatea angajatilor care sufera de dureri fizice precum cele de spate este mai scazuta decat a celor care nu au astfel de probleme de sanatate.
Anumite exercitii yoga pot reduce durerile, inclusiv pe cele traumatice. Asta inseamna ca un profesionist ii poate invata pe angajatii tai anumite exercitii si pozitii menite sa reduca durerile obisnuite cum sunt cele de cap, de gat, de umeri sau chiar pe cele asociate unor afectiuni precum sindromul de tunel carpian sau artrita.

3. Combat stresul si efectele acestuia

Pe langa reducerea durerilor, printre efectele benefice ale practicarii yoga se numara si combaterea stresului emotional. Desi acesta nu este in sine o cauza a aparitiei unor afectiuni, se pare ca ofera insa un mediu propice pentru dezvoltarea alergiilor, scaderea eficientei sistemului imunitar si aparitia bolilor cardiovasculare.
Stresul reduce si capacitatea de concentrare si, implicit, si productivitatea. De aceea, combaterea lui este importanta atat pentru sanatatea angajatilor tai, cat si pentru bunul mers al afacerii pe care o conduci.

4. Imbunatatesc capacitatea de concentrare

Deadline-urile stresante, sedintele prelungite si problemele cu care ne confruntam cu totii, zi de zi, la birou ne pot afecta capacitatea de concentrare si pe aceea de a ne duce la bun sfarsit atributiile.
Tehnicile de meditatie si respiratie yoga va pot ajuta pe tine si pe angajatii tai sa fiti mai concentrati si sa ganditi mai limpede atunci cand aveti de luat decizii importante sau de indeplinit taskuri dificile.

5. Stimuleaza creativitatea

Cand vine vorba despre beneficiile yoga, toate lucrurile par sa aiba o legatura. Datorita reducerii stresului si a imbunatatirii abilitatii de a te concentra, yoga te poate ajuta si sa fii mai creativ.
Cu un asemenea aliat de nadejde, tu si angajatii tai veti gasi cele mai bune si mai creative solutii chiar si pentru problemele cele mai aprige ale activitatii pe care o intreprindeti.

6. Ridica moralul

Un angajat care se simte bine din punct de vedere fizic si emotional are si moralul ridicat. Daca angajatii tai sunt concentrati si energici, poti fi sigur ca nu le va lipsi nici atitudinea pozitiva. Creativitatea se va dezlantui, iar increderea in fortele proprii va creste, de asemenea, vazand cu ochii.
Toate aceste calitati pot transforma un angajat in angajatul lunii, acela care isi indeplineste responsabilitatile cu succes si face fata tuturor provocarilor.

Randamentul ridicat al angajatilor poate eficientiza costurile companiei tale si poate imbunatati rezultatele businessului pe care il conduci. Atelierele yoga reprezinta doar una dintre metodele accesibile prin care iti vei face angajatii mai sanatosi, mai fericiti si mai productivi.

Sursa foto: Shutterstock

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *