De ce nu trebuie sa renunti dupa primul insucces. Povestile a cinci antreprenori cunoscuti

Numarul antreprenorilor care se pot lauda ca au avut succes de la bun inceput sau care se ocupa si astazi de aceleasi afaceri cu care au inceput este extrem de restrans. Nu numai ca este dificil sa reusesti de la prima incercare, dar, odata cu trecerea anilor si evolutia pietei, poti identifica noi oportunitati, care te fac sa schimbi radical directia.

Multi dintre cei care isi doresc o cariera pe cont propriu sau care dezvolta un proiect personal au tendinta sa renunte la planurile lor, daca primele incercari esueaza. Sau sa creada ca ideile lor nu sunt bune, daca nu sunt acceptate sau nu aduc rezultate imediat. Povestile unora dintre cei mai cunoscuti antreprenori demonstreaza insa altceva: ca a face primii pasi este mai important decat a avea succes devreme.

Rareori primele idei au fost si cele castigatoare; cu toate acestea, aceste prime eforturi au pus bazele succesului de mai tarziu. Iata care au fost inceputurile a cinci oameni de afaceri cunoscuti pentru alte businessuri decat cele pe care le-au dezvoltat initial:

Jeff Bezos

Seful si fondatorul companiei Amazon, cel mai mare retailer online la nivel mondial, este de anul acesta si cea mai bogata persoana din lume, surclasandu-l pe Bill Gates. Inainte de a ajunge aici, Bezos a trecut insa prin cateva esecuri, printre primele sale idei de afaceri numarandu-se un site de licitatii online.

Elon Musk

Considerat un revolutionar in domeniul tehnologiei, implicat in numeroase afaceri, dar cunoscut mai ales ca fondator al companiei producatoare de masini electrice Tesla, Musk a inceput cu Zip2, un produs software care oferea institutiilor media (ziare) ghidul online al orasului. Inceputurile sale in business au putina legatura cu domeniile in care a ales sa se implice ulterior.

Peter Thiel

Inainte de a fonda PayPal si de a investi in companii mari ca Facebook, Thiel a lucrat pentru scurta vreme in domeniul juridic, dupa care a fondat Thiel Capital Management, cu ajutor financiar din partea familiei si prietenilor. Compania nu a avut succes, dar acesta a venit mai tarziu, odata cu inceputurile unui nou business, in industria software.

Arianna Huffington

Inainte de a infiinta The Huffington Post, unul dintre cele mai cunoscute site-uri de stiri si opinie, Arianna Huffington a lucrat ca jurnalist, a scris cateva carti si a fost implicata in activitatea politica. A intrat relativ tarziu in afaceri, insa activitatea sa a fost intotdeauna marcata de spirit antreprenorial.

Ted Turner

Fondatorul televiziunii CNN, unul dintre cei mai importanti oameni de afaceri din Statele Unite, si-a inceput cariera in afaceri intr-un alt domeniu, si anume, in publicitate, cu ceea ce se numea atunci Turner Outdoor Advertising.

Despre cum poti testa diferite idei si scenarii poti afla mai multe in cadrul atelierelor de actorie si improvizatie organizate pentru companii.

Sursa foto: Shutterstock

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *